top of page

Over ons

De dierenartspraktijk is opgebouwd in de grensstreek van België- Nederland , en ligt in het gebied Waasland en Zeeuws-Vlaanderen met als referentiesteden De Klinge ,Sint-Gillis-Waas, Beveren-Waas,Stekene, Hulst, Sint-Niklaas.


In 1981 is de dierenarts gestart en behandelt zowel paard, ezel, varken, schaap, geit ,hond, kat, kleine knaagdieren en gevogelte.


De praktijk aan huis beschikt over wacht- en consultatieruimte en is uitgerust om tot een vlotte diagnose te komen.De praktijk beschikt tevens over een RX-ruimte en operatiekwartier met aansluitende recovery-unit. Routine echografie en RX (dracht- gezwellen-exploratie , etc...) kan uitgebreider uitgevoerd worden via goede contacten met uitermate gespecialiseerde dierenartsen.

De rijdende praktijk is degelijk uitgerust met gekoelde auto-apotheek, echografie en basisinstrumenten.


De medicatie ,zowel geneesmiddelen als dieetvoeders , zijn uit eigen apotheek verkrijgbaar 

en bestelbaar !

De afspraken worden best telefonisch aangevraagd !


Voor moeilijke dieren is er een afzonderlijke wacht- en consultatieruimte voorzien ,het op voorhand aanmelden heeft een "good feeling" voor dier, eigenaar en dierenarts.


In het weekend neemt de dierenarts deel aan een weekendregeling, deze wordt medegedeeld via

de automatische telefoonbeantwoorder!

Plaats:

Kieldrechtstraat 25  9170 De Klinge  ( Sint Gillis Waas)


RUIME PARKING VOOR DE PRAKTIJK  !


Gegevens:

ordenummer : N 1624

BTW: BE0593 994 940

Telefoon : 

(+) 32 3 7707882

Specialiteiten

De dierenarts heeft in zijn jaren activiteit niet alleen ervaring opgedaan , maar heeft via de postuniversitaire opleidingen en met eigen interesse zich ook verder bijgeschoold !

Rescue "horse ": opleiding om in benarde situaties paardachtigen bij te staan zoals bij aanrijdingen, ongevallen etc...

Vakdierenarts rund : specifieke opleiding voor rund als dier, maar ook voor het diermanagement op het bedrijf met zowel preventieve als curatieve doeleinden, met vruchtbaarheidsbegeleiding en voedermanagement.( rundvee activiteit gestopt op 1 september 2017)

Jaarlijkse bijscholing: verplichte bijscholing voor allerlei diersoorten: hond, kat, konijn etc...

Upgrade ezelopvang management: werkbezoek aan het Donkey sanctuary (Devon Gr. Br.) gebracht om de taak als dierenarts voor het ezelopvangcentrum " Anegria" in te schatten.

Donkey Veterinary Services : ​​dierenartsaanspreekpunt voor medische begeleiding

De dierenarts is lid van de Wase Diergeneeskundige kring (WDK)

Deze vereniging viert in 2020 zijn 100 jarig bestaan ! Wegens corona 1 jaar uitgesteld!

Naast activiteiten voor de leden is er ook een officiële ontvangst op het Stadhuis te Sint Niklaas op 10-10-2020 met een huldiging en een academische zitting voorgedragen door "Dierenartsen Zonder Grenzen". Nadien volgt een receptie voor de genodigden en de aanwezigen.

Op 13 november tot en met 17 december 2020 is er een tentoonstelling met het onderwerp "Dier-en-Arts" in de BIB op het Heymanplein te Sint Niklaas. Een verzameling van authentieke oude veterinaire instrumenten , fototentoonstelling en werken van de kunstacademie Sint-Gillis -Waas versieren de inkomsthal en de trappenzaal . Inkom gratis !

Het nieuwe logo verwijst naar het epos Reynaert De Vos dat zich hoofdzakelijk afspeelt in het Waasland . De bedelstaf en de 2 eieren

zijn het symbool van het 100 jarig bestaan, de knipogende vos groet u in al zijn facetten. Het ontwerp is ontworpen Door kunstenaar Jul Vuylsteke Zeveneken ( Gallery Nanda)

bottom of page